21 Ocak 2015 Çarşamba

Lahana Tohumu

Lahana Tohumu 

Çeşit çeşit yemekleri ile lahana sofralarımızı kış aylarında çokça ziyaret ediyor. Bu sebzenin genellikle ülkemiz sınırları içinde beyaz şeklinin bulunduğu bilinir. Ortalama 25 cm çapında yuvarlak şekli ile yaprak yaprak şekilde içten dışa büyüyen bir çeşidi vardır. Bunun dışında kara lahana, kırmızı lahana, Brüksellahanası, brokoli ve karnabahar da aynı ailenin ürünleridir. Lahanalar içeriğine bakıldığında karbonhidrat, protein, kalsiyum, demir, c vitamini ve b vitamini çeşitlerini içerir. Bu içeriğe bakıldığında inanılmaz bir vitamin ve mineral deposu olduğu yönünde akıl yürütebilirsiniz.  Genellikle sonbahar ve ilk bahar arasında tüketilen kış sebzesi olarak bilinen bu sebzenin hasat işlemi kış zamanına kalmadan son bahardaki donlar gelmeden yapılır. Lahana tohumu en güzel şekilde 15-21 sıcaklıkları arasında yetişir. Sebzeciliğin en güzel şekillerinin sergilendiği Lahana yetiştiriciliğinde ustalık gerekir.  Tohumlar ekildikten bir süre sonra yapraklar belirginleştiğinde yani tohumlar bir fide haline geldiğinde sulama yapılmalıdır ve kök yapraklarına işlem uygulanmalıdır. Toprağın altına azıcık girilerek toprağa dikilmelidir. Bu lezzetli sebze ile uzun sağlıklı yaşamlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder