Lahana Tohumu
Çeşit
çeşit yemekleri ile lahana sofralarımızı kış aylarında çokça ziyaret ediyor. Bu
sebzenin genellikle ülkemiz sınırları içinde beyaz şeklinin bulunduğu bilinir.
Ortalama 25 cm çapında yuvarlak şekli ile yaprak yaprak şekilde içten dışa
büyüyen bir çeşidi vardır. Bunun dışında kara lahana, kırmızı lahana, Brüksellahanası, brokoli ve karnabahar da aynı ailenin ürünleridir. Lahanalar
içeriğine bakıldığında karbonhidrat, protein, kalsiyum, demir, c vitamini ve b
vitamini çeşitlerini içerir. Bu içeriğe bakıldığında inanılmaz bir vitamin ve
mineral deposu olduğu yönünde akıl yürütebilirsiniz. Genellikle sonbahar ve ilk bahar arasında
tüketilen kış sebzesi olarak bilinen bu sebzenin hasat işlemi kış zamanına
kalmadan son bahardaki donlar gelmeden yapılır. Lahana tohumu en güzel şekilde 15-21 sıcaklıkları arasında yetişir.
Sebzeciliğin en güzel şekillerinin sergilendiği Lahana yetiştiriciliğinde
ustalık gerekir. Tohumlar ekildikten bir
süre sonra yapraklar belirginleştiğinde yani tohumlar bir fide haline
geldiğinde sulama yapılmalıdır ve kök yapraklarına işlem uygulanmalıdır.
Toprağın altına azıcık girilerek toprağa dikilmelidir. Bu lezzetli sebze ile
uzun sağlıklı yaşamlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder