19 Ocak 2015 Pazartesi

Marul Tohumu Çeşitleri

Marul Tohumu Çeşitleri


Marul her sofranın vazgeçilmez salata ürünü olarak akıllara gelir bunun yanında mükemmel bir anti oksidan olan bu sebze ile sağlıklı yemeklerin yanına süper sağlıklı salatalar yapabilirsiniz. Marullar aslında çeşitleriyle salataları süslüyorlar bunu tüketirken anlamamız zor ancak bu yazımızdan sonra farklı tohumlardan türeyen farklı ürünler olduklarını anlayabilirsiniz. Marullar dayanıklılıkları, ağırlıkları ve şekilleri itibariyle farklı tohum çeşitleriyle yetiştiriliyor. Bunların ilki olarak iri kıvırcık marul hakkında bir bilgi vermek gerekirse  bahar aylarında ekilen bir kıvırcık şeklidir. Sıcaklara iyi dayanır. Yapraklarına gelirsek çıtır çıtırdır. Rengi ise canlı bir yeşildir. İkinci çeşit olarak ele alacağımız arapsaçı marul çeşidi ise yine yaprakları çıtır çıtırdır. Hasadında üçlü dörtlü demetler ile toplandığı gözlenir. Ortalama ağırlığı 600 gram çevresindedir. Bunların yanında Yedikule marul u ise göbekli bir marul çeşididir. Yaprak renkleri çok açık yeşildir. Hasat döneminde ortalama bir kilogram ağırlığında olduğu gözlenir. Bu mükemmel ürünün yani marul tohumu çeşitleri herkes tarafından bilinmesi ve imkanı olan herkes tarafından üretilmesi gereken bir sebzedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder