Marul Tohumu Çeşitleri
Marul
her sofranın vazgeçilmez salata ürünü olarak akıllara gelir bunun yanında
mükemmel bir anti oksidan olan bu sebze ile sağlıklı yemeklerin yanına süper
sağlıklı salatalar yapabilirsiniz. Marullar aslında çeşitleriyle salataları
süslüyorlar bunu tüketirken anlamamız zor ancak bu yazımızdan sonra farklı
tohumlardan türeyen farklı ürünler olduklarını anlayabilirsiniz. Marullar
dayanıklılıkları, ağırlıkları ve şekilleri itibariyle farklı tohum çeşitleriyle
yetiştiriliyor. Bunların ilki olarak iri kıvırcık marul hakkında bir bilgi vermek
gerekirse bahar aylarında ekilen bir
kıvırcık şeklidir. Sıcaklara iyi dayanır. Yapraklarına gelirsek çıtır çıtırdır.
Rengi ise canlı bir yeşildir. İkinci çeşit olarak ele alacağımız arapsaçı marul çeşidi ise yine yaprakları çıtır çıtırdır. Hasadında üçlü dörtlü demetler ile
toplandığı gözlenir. Ortalama ağırlığı 600 gram çevresindedir. Bunların yanında
Yedikule marul u ise göbekli bir marul çeşididir. Yaprak renkleri çok açık
yeşildir. Hasat döneminde ortalama bir kilogram ağırlığında olduğu gözlenir. Bu
mükemmel ürünün yani marul tohumu çeşitleri herkes tarafından bilinmesi ve imkanı olan herkes tarafından
üretilmesi gereken bir sebzedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder